Geldreserve

Geldreserve

Het klinkt mooi, een geldreserve, maar wat is het eigenlijk? En er zijn natuurlijk voordelen, maar wat zijn de nadelen? En wat is het eigenlijk? Een geldreserve? Een geldreserve is een hele mooie en flexibele manier van geld lenen. U heeft alle vrijheid om met de lening om te gaan op de manier die u wenst. U kunt extra terugbetalingen doen wanneer u wilt en zoveel als u wilt. Maar u kunt ook weer opnames doen uit uw krediet vandaan tot aan uw kredietlimiet. Hierdoor heeft u de garantie dat u altijd geld achter de hand heeft voor onverwachte uitgaven. Bij een lening op afbetaling moet u weer een nieuwe lening afsluiten als u onverhoopt nog geld nodig heeft. Bij een geldreserve heeft u echter altijd geld achter de hand en kunt u dus gebruik maken van de flexibele leenvorm.

Heeft een geldreserve ook nadelen?

Als er zoveel voordelen zijn, zijn er natuurlijk ook nog altijd wel wat nadelen te bedenken. Dit is bij een geldreserve niet anders. Het grote voordeel van een geldreserve is de flexibiliteit. Dit is ook gelijk de valkuil bij deze vorm van geld lenen. Omdat u continue opnames kunt doen kan dit een vorm van geld lenen worden waarbij u voor een zeer lange periode vast zit aan de lening. En des te langer u aan een lening betaald, des te meer interest u in totaliteit aan de lening gaat terugbetalen. Logisch natuurlijk, maar niet wenselijk.

Oplossing van het nadeel

Gelukkig is er ook een eenvoudige oplossing voor dit “probleem”. U kunt de bank namelijk verzoeken om een blokkade op uw krediet te zetten. U kunt dan geen opnames meer doen uit uw krediet. Maar u mag nog altijd boetevrij eerder uw lening aflossen. Wanneer u wenst en zoveel als u wenst. Hierdoor profiteert u wel van het voordeel om boetevrij extra inlossingen te mogen doen. En loopt u niet het risico dat u 10 jaar aan een lening van € 5.000,- Euro vast zit.