Goedkoop geld lenen

Goedkoop geld lenen

Goedkoop geld lenen begint natuurlijk met het weten waarvoor u wilt gaan lenen. Immers, als u weet waar u voor leent, kunt u direct nagaan waar u ook goedkoop geld lenen kan. Het is nogal een verschil of u wilt gaan lenen voor een auto of een verbouwing. Er worden voor verschillende leendoelen namelijk verschillende kredieten gemaakt. Zeker de autolening is een hele voordelige vorm van geld lenen. Toch zijn er nog een aantal andere regels waar u rekening mee moet houden als u goedkoop geld wilt gaan lenen. Om het voor u eenvoudig te houden zetten we ze even op een rij:

  • Vraag altijd meerdere offertes aan
  • Kies voor een korte looptijd en de laagste rente
  • Ga geld lenen rechtstreeks bij de bank

Vraag altijd meerdere offertes aan

Goedkoop geld lenen Om goedkoop geld lenen mogelijk te maken kunt u het best meerdere offertes aanvragen. Zodra de bank weet dat u ook elders aanvraagt zullen zij u veelal een veel lagere rente geven omdat men u toch als klant binnen wilt halen. Het is ook handig om bij de aanvraag aan te geven dat u meerdere offertes heeft aangevraagd. De bankmedewerker zal zich dan meer voor u inspannen om een krediet te regelen met de laagste rente.

Kies voor een korte looptijd en de laagste rente

Als u geld wilt gaan lenen dan raden wij u aan om te kiezen voor de laagst mogelijke rente in combinatie met de laagste rente. Als u namelijk gaat geld lenen tegen de laagste rente maar met een wat langere looptijd, dan betaald u op lange termijn veel meer terug, dan bij een lening met een lage rente en een korte looptijd. U kunt dit ook eenvoudig nazien in het ESIC formulier. Hierin staat exact vermeld wat uw totale kosten zijn voor de geldlening.

Leen rechtstreeks bij de bank

Als u geld gaat lenen dan kunt u dit het best rechtstreeks bij de bank doen. Dit is veelal de goedkoopste oplossing, in ieder geval qua rente. Als u geld gaat lenen via de kredietmakelaars betaald u rentepercentages die vele procenten hoger liggen. Dan bent u niet snel goedkoop aan het lenen, maar veel eerder duur geld aan het lenen. En dat is toch altijd spijtig