Negatieve kredietregistratie geld lenen

Negatieve kredietregistratie geld lenen

Negatieve kredietregistratie geld lenen

Soms zit het financieel allemaal erg tegen en komt alles tegelijk. De wasmachine gaat stuk, de auto moet voor reparatie naar de garage, het schoolgeld voor de kinderen moet worden betaald en dan komt er ook nog eens een onaangename brief van de Belastingen. Dan kan het voorkomen dat u dringend extra geld nodig heeft ondanks een negatieve kredietregistratie.

Maar wat als u al leningen heeft uitstaan en u mogelijk een negatieve kredietregistratie heeft? Is het dan mogelijk om toch geld te lenen? En is dat verstandig? U kunt op het internet verschillende organisaties vinden die u een lening kunnen verstrekken ook wanneer u een negatieve kredietregistratie heeft.

Comfort loan NL Image Banner 840 x 150

Geregistreerd bij de CKP

Stel u bent geregistreerd bij de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP) met een achterstand op een lening of de hypotheek van uw woning. Dan kunt u niet zomaar naar de bank stappen en om een lening verzoeken. U kunt dat wel doen, maar de kans is groot dat dit verzoek wordt geweigerd vanwege de negatieve registratie. De bank wil immers de zekerheid dat u het geleende bedrag terugbetaalt en schat het risico in mede aan de hand van de registratie bij de CKP. Wanneer u daar negatief geregistreerd staat is de kans klein dat een reguliere bank u zonder meer geld leent.
U wordt geregistreerd bij de CKP wanneer u een betalingsachterstand heeft op een lening of hypotheek van meer dan drie maanden. Deze registratie blijft over het algemeen minimaal een jaar staan en in sommige gevallen zelfs maximaal tien jaar, ook als u de achterstand inmiddels weer hebt ingelopen. In geval van registratie komt u op de zwarte lijst en zullen banken u doorgaans geen lening willen verstrekken. Dan zult u dus naar andere oplossingen moeten zoeken om uw financiële problemen op korte termijn op te kunnen lossen.

Negatieve kredietregistratie

Negatieve kredietregistratie geld lenen

Toch geld lenen

Wilt u toch geld lenen ondanks een negatieve kredietregistratie dan kunt u op het internet zoeken naar mogelijkheden om aan krediet te komen. U kunt soms wel een prepaid kredietkaart krijgen, u kunt hiermee aankopen doen die aan het einde van de maand direct worden geïncasseerd, u heeft dus niet de mogelijkheid om gespreid het openstaande saldo af te lossen. Ook is er de mogelijkheid van een zogenaamde minilening of minikrediet. Dit is een lening die u aangaat voor een klein bedrag van hooguit enkele honderden euro’s. U moet dit bedrag binnen 30 dagen nadat het is verstrekt weer terugbetalen. Bovendien moet u ervoor zorgen dat een derde persoon garant voor u staat mocht u het bedrag niet op tijd terug kunnen betalen. Dit is dus alleen een optie voor de korte termijn, een overbrugging wanneer u bij voorbeeld de maand daarop volgend een extraatje krijgt zoals een eindejaarsbonus of uw vakantiegeld. Voordeel van een minikrediet is dat u over het geleende bedrag geen rente betaalt. U betaalt in de meeste gevallen wel enkele euro’s voor de administratiekosten. Maar de termijn van aflossing is in alle gevallen 30 dagen. U moet hiermee dus rekening houden als u kiest voor het afsluiten van een minilening.

Aankloppen bij familie

U kunt ook een beroep doen op uw familie of vrienden om u geld te lenen wanneer u niet bij een bank terecht kunt. Hieraan kleeft natuurlijk voor het familielid het risico dat u uw verplichtingen tot terugbetaling niet kunt nakomen omdat u ook nog andere schulden heeft. Het zal dus van het vertrouwen afhankelijk zijn of iemand in uw naast e omgeving u financieel wil bijstaan. Goede afspraken maken over de terugbetaling, rentevergoeding en wat als de terugbetaling uitblijft is erg belangrijk. Het is aan te raden deze afspraken op papier vast te leggen en deze beide te ondertekenen.

Online geld lenen

U kunt op het internet verschillende instanties vinden die u geld kunnen lenen, ook bij een negatieve kredietregistratie. De reguliere banken uiteraard, maar die zullen u zoals eerder al aangegeven niet snel een lening willen verstrekken bij een negatieve kredietregistratie. Dan zijn er nog de specifiek online werkende bedrijven die leningen verstrekken. Wanneer u besluit met zo’n bedrijf in zee te gaan doet u er goed aan u eerst goed te informeren. Probeer online referenties te vinden van andere klanten. Zijn zij tevreden? Worden er geen onredelijke eisen gesteld voor het verkrijgen van een lening? Het is niet aan te raden om een lening aan te gaan waarvan u het verschuldigde rentebedrag al vooraf moet voldoen. Ook is het niet verstandig om te betalen enkel om u te registreren bij een kredietverstrekker. Een bonafide geldverstrekker zal nooit van u vragen om de rente van een lening vooraf te voldoen. Evenmin zal een bank u vragen om te betalen enkel om u als klant te registreren. Het is dus niet aan te raden om aan dergelijke voorwaarden  te voldoen om een lening te verkrijgen, hoe groot de verleiding wellicht ook is.

DCC BEFR JAN 2016-MYLINE-FLEXIBILITE-NL-840x150

Goed overwegen

Het is zoals eerder gezegd aan te bevelen om heel goed te overwegen wat in uw geval het meest wenselijk is. Bekijk goed uw maandelijkse vaste lasten en beoordeel aan de hand daarvan of het in uw geval haalbaar is om er nog een lening bij te nemen die u uiteraard binnen de afgesproken tijd weer moet terugbetalen zonder dat u in een financieel zo slechte situatie terecht komt dat u deze niet meer kunt overzien. Het is vaak goed om te bekijken of u kunt bezuinigen op de lopende uitgaven zoals abonnementen en uitgaven voor hobby’s en persoonlijke verzorging. Probeer uitgaven over het gehele jaar te spreiden om zo de maandelijkse lasten beheersbaar te houden. Houd een kasboek bij zodat u een goed overzicht heeft van uw inkomsten en uitgaven. En zoals gezegd: Gaat u

negatieve registratie bij de CKP, informeer u dan van te voren goed over de voorwaarden die hieraan worden gesteld en bepaal voor uzelf of u daaraan kan en wil voldoen alvorens een verplichting aan te gaan.