Particulier geld lenen

Particulier geld lenen

Geld lenen is niet altijd even eenvoudig, banken zijn steeds strenger aan het worden, geld lenen met zwarte lijst is nagenoeg alleen nog mogelijk in de vorm van een minilening als u bij een professionele kredietverstrekker wilt lenen. Dan is er nog één extra uitweg; Particulier geld lenen. De manier om geld te lenen zonder bank, zonder toetsing op de zwarte lijst. Maar, hoe kunt u dat eigenlijk regelen, dat particulier geld lenen? Hoe pakt u het aan, en waar kunt u terecht voor een eerlijke lening van een particulier? Veel vragen waar u mee kunt zitten als u wilt gaan beginnen met het particulier geld lenen. Wij nemen graag de stappen die u kunt doorlopen met u door en voorzien u graag van enkele tips voor het particulier geld lenen. Hierdoor kunt u beter beslagen ten ijs komen, en kunt u wellicht wél de lening krijgen die u zo hard nodig heeft.

Mogelijkheden voor particulier geld lenen

De mogelijkheden voor het particulier geld lenen kunnen we in twee delen knippen. Ten eerste is er de mogelijkheid om geld te gaan lenen in de vorm van een lening van vrienden en kennissen. Daarnaast kan particulier geld lenen ook mogelijk zijn in de vorm van crowdfunding.

  • Lenen van kennissen
  • Crowdfunding
De eerste is natuurlijk een wel bekende vorm van geld lenen. Lenen van vrienden en kennissen was al bekend voordat het geprofessionaliseerd is en de grootbanken ook leningen zijn beginnen te verstrekken. De laatst genoemde is eigenlijk redelijk nieuw. Het crowdfunden is het geld lenen door meer vermogende particulieren, en soms ook bedrijven aan particulieren, of personen die een investeerder zoeken voor een nieuw project.
In eerste instantie is het overigens voornamelijk in het leven geroepen voor de particulier. Helaas gaat het de laatste tijd al snel naar de professionele verstrekking. Er zijn steeds meer bedrijven die de weg naar de crowdfunding weten te vinden, en steeds minder particulieren. We zullen ons daarom in het verdere artikel voornamelijk richten op het lenen van vrienden en kennissen.

Particulier geld lenen Stappen voor particulier geld lenen

Voor het particulier geld lenen zijn er een aantal belangrijke stappen die u in gedachte zou moeten houden. Geld lenen van vrienden en kennissen lijkt zo eenvoudig, toch zijn er risico’s waar u rekening mee zou moeten houden.
Het belangrijkste waar u rekening mee zou moeten houden is het risico dat u de relatie op het spel zit. Dit gebeurd veelal door overmacht. Degene die u het geld leent zal verwachten dat u tijdig terugbetaald. U verwacht dat u het geld voor een bepaalde periode kunt lenen.
Maar wat als de uitlener het geld opeens toch onverwacht weer nodig heeft? Of als u bijvoorbeeld door ontslag of om een andere reden de betalingen niet meer na kunt komen. Allemaal zaken om vooraf goed rekening mee te houden.
Het belangrijkste punt voor een goede verstandhouding ondanks de lening is dat u begint met heldere afspraken maken, en dat u goed blijft communiceren. Ook als het wat lastiger wordt. Een goede communicatie helpt grote problemen voorkomen. Door een goede communicatie kunt u veel problemen oplossen.