Soorten leningen

Soorten leningen

Er zijn een aantal soorten leningen die u met elkaar kunt vergelijken. Een belangrijk uitgangspunt om na te gaan welke lening bij u past is dat u moet weten waar u het geld voor wilt gaan gebruiken. Dat is namelijk een belangrijk item om te weten waar u voornamelijk goedkoop geld lenen kunt mogelijk maken. De verschillen zijn opmerkelijk groot te noemen overigens. Er zijn een aantal soorten leningen waarbij u belangrijk rentevoordeel kan krijgen. Zo kunnen we de volgende leenvormen onderscheiden:

Deze verschillende soorten leningen hebben allemaal andere tarieven. Veelal hangt het tarief samen met het risico dat de bank loopt. Zo schat een bank het risico voor een autolening lager in dan bij het hergroeperen van kredieten. Bij het hergroeperen hebben de banken meer schrik dat u dit doet omdat u eigenlijk niet meer kunt voldoen aan uw betalingsverplichtingen. En daarom op zoek bent naar lagere lasten, of een lagere interest.

soorten leningenVoordeligste vorm van geld lenen

De voordeligste vorm van geld lenen is de autolening. Als u kiest voor deze lening dan betaald u het minst aan interest en lost u dus ook weer een stuk sneller af in uw maandtermijn. De bank geeft op deze soorten leningen een rentekorting omdat zij de auto als onderpand kunnen houden. Door dit onderpand hebben zij de zekerheid dat zij, zelfs als u niet betaald, de lening toch weer helemaal terugbetaald krijgen. Dit omdat zij de auto kunnen invorderen. Zover wil de bank het overigens uiteraard ook niet zomaar laten komen. Een bank ziet u graag als goede betaler bij hen in de boeken. Daarom zal een bank ook altijd kijken of u op de zwarte lijst staat. Als dit het geval is, is de kans nihil dat u een lening van de bank zult krijgen. Zelfs met onderpand zal het dan nog lastig genoeg blijven om een lening verstrekt te krijgen.